Design af et kontorfælleskab
for innovation

Energy Hub

Hvad er det bedste sted for innovation? I 2018 fik jeg lov at arbejde med dette spørgsmål sammen med 12 store aktører inden for energi og byudviklings sektoren. Det blev til et design af et kontorfælleskab for innovation. Her var jeg med til at udarbejde konceptet i tæt dialog med de involverede partnere. Min hovedrolle var at  varetage den kreative udvikling på tværs af indretning og identitet. Læs mere om resultatet herunder. 

Design af kontorfælleskab
Design af kontorfælleskab for innovation
Workshop co-creation innovation space design
Design af kontorfælleskab for innovation
Workshop innovation space design co-creation
Workshop co-creation innovation space design
Design af kontorfælleskab for innovation
Space for innovation

Innovation på tværs af grupper

Målgruppen for Energy Hub er aktører der arbejder med energi og byudvikling. Helst med et forretningsområde  der hjælper danmark med at komme i mål med klimaambitionerne. Ved at skabe rammer for phd studerende, satellit enheder fra store virksomheder og iværksættere sættes mange forskellige perspektiver i spil. En spændende udfordring i design af et kontorfælleskab for innovation har dog været at de forskellige aktører har forskellige måder at måle værdi og udvikling på. 

Aktørmodel for samarbejde (Se flere modeller her)

Moodboard for indretning af Energy Hub 

Et sted med energi

Et dogme for design og indretning af Energy Hub var: energy, community og mobility. Energy Hub blev indrettet efter at skabe naturlige mødesteder for smalltalk. Alle møbler er designet så de kan flyttes rundt efter om man holder workshop, privat møde eller stor konference.  For at skabe følelsen af en energifyldt lejeplads har vi brugt genbrugsmaterialer fra renovations projekter omkring i bydel til at udarbejde møbler og interiør.  Det trækker også fortællingen om byen ind i mødelokaler og showroom. 

Energy hub + X

Identiteten for Energy Hub er udarbejdet efter at fremhæve partnerskabet EnergyLab Nordhavn. Logo og identitet er derfor lavet til at understøtte det eksisterende brand samt supplere med en ny dimension. 

Design af kontorfælleskab for innovation

Identitet og Brand guide for Energy Hub

Design af kontorfælleskab for innovation

Designguide for indhold i showroom 

Designguide sikrer synergi

I showroomet der ligger centralt i Energy Hub har mange partnere været involveret i at skabe indhold. For at sikre en visuel rød tråd på tværs af aktører udviklede jeg en åben design guide med klare regler til format. Design guiden fokuserede i flere retninger afhængig af om man var vidensinstitution, forretningsfokuseret eller fokuseret på målgrupper. Alle aktører arbejdede med designguiden hvilket sikrede en samlet fortælling. 

Formål

I 2017 samledes 12 store danske energi aktører sig i partnerskabet EnergyLab Nordhavn. Formålet var at designe og udvikle løsninger til fremtidens by. Der skulle planlægges et showroom for præsentation af løsninger. En opgave jeg som Design Leder i Urban Help stod med ansvaret for. I stedet for et traditionelt showroom fokuserede vi på at skabe et rammer for innovation på tværs af aktører involveret i projektet. Resultatet blev showroom i hjertet af et kontorfælleskab fokuseret på at huse virksomheder der arbejder med smart city, energiløsninger og byudvikling. 

Proces

Fra første workshop med projektpartnere til åbning af Energy Hub gik der 3 måneder. I løbet af projektet har der været fokus  på forskellige processer løbende. Mange forskellige aktører i projektet er blevet involveret undervejs. Indretnings arkitekter, projektledere, kommunikationschefer og fagfolk. De dele af projektet jeg var involveret i er ridset op herunder: 

Design Management

For at sikre sammenhæng mellem produkter, markedsføring, brand og oplevelser i showroom og kontorfælleskab.

Spatial Design

Fra det indledende koncept til samarbejdet med Design og arkitektvirksomheden Barlby Carlsson fokuserede jeg på hvordan showroom, møderum, kontore, kantine og toiletter skulle opleves og indrettes.

Brand & Identitet

Jeg udviklede Energy Hub som et brand der er tæt forbundet med partnerskabet EnergyLab Nordhavn og som platformen for kontorfælleskabet.

Resultat

Et showroom i hjertet af et kontorfælleskab hvor alle arbejder imod det samme mål. Store og små virksomheder arbejder side om side i hverdagen, deler erfaringer og netværk. Erhverv og vidensinstitutioner samarbejder på en fælles lejeplads hvor forskning og forretning går hånd i hånd. Der har været massivt besøg fra delegationer fra hele verden i showroomet. De har oplevet hvordan innovation ser ud i maskinrummet samt set hvordan løsninger og resultater er blevet til i et dansk fælleskab.  Kontorfælleskabet huser kun virksomheder der kan se sig selv som en aktiv rolle en danmarks grønne omstilling. Der har været stor tilfredshed fra EnergyLab Nordhavns partnere, der har fået helt nye muligheder for interaktion med hinanden og med andre aktører. Erfaringen for design af et kontorfælleskab for innovation er at for at opnå øget innovation skal der skabes fleksible rammer hvor vision og målsætning er tydelig dele af hverdagen og hvor det er naturligt at mødes på tværs af forskellige aktører.

7984+

Events, fagmøder og konferencer

30

Forskellige lande har besøgt showroomet. 

87+

Champagneflasker drukket for at fejre nye samarbejder og projekter. 

27

Virksomheder har deres dagligdag i Energy Hub.