Hvor kommer materialerne fra
og hvor er de på vej hen?

Læringsforløb for skoleklasser i hvordan ressourcer og miljø hænger sammen.

Okt. 2020 - Juni 2021

09:30 - 13:00

3 1/2 timer

Kom i arbejdstøj og med plads til materiale, pas og kuffert.

Underviser: Karen Hansen

Skitser, design og modeller i testlaboratoriet

Turen til Testlaboratoriet på Sydhavns Genbrugscenter vil engagere eleverne i leg og forståelse for ressource-forløb og miljø og give mulighed for at udforske hvordan tingene hænger sammen. I deres undersøgelser af materialer og ting, finder eleverne ud af hvorfor noget er værdifuldt.

Ud fra opdagelserne på laboratoriet arbejder eleverne i grupper og vælger et specifikt materiale de synes er specielt interessant. Med viden og fantasi fremstiller de skitser, design og modeller, der viser hvordan materialet blev til, hvad det har haft af oplevelser og hvorfor det er havnet på genbrugscenteret.  

Pas og kuffert

I samarbejde og ved brug af værktøjer og genbrugsmaterialer, fremstiller hver gruppe et rejsepas og bygger en kuffert, der rummer deres fortællinger i modeller, billeder og ord.

Dagens arbejde veksler mellem dialoggruppeøvelser og refleksioner i plenum og der er rige muligheder for at arbejde videre med pas, kuffert og indhold hjemme på skolen, sammen med andre elever og fagemner.

 

Målgruppe: Mellemtrin

Eleverne vil opleve arbejdet med hænderne og såvel individuelt som i samarbejde, gennem stillingtagen og handling, opbygge tillid til egne muligheder. Ved brug af materielle og sproglige udtryksformer vil forløbet øge elevernes forståelse for materiel kultur i hverdagen.

Fag, emner og læringsmål

Fag: Håndværk og Design, Billedkunst, Dansk, Natur/Teknologi
Emner: Materialer, Bæredygtighed, Værktøj, Design/Cirkulær økonomi, Genbrug
Læringsmål:

Opøve Materiale kendskab og bearbejdningsfærdigheder

Få erfaring med Visuelt udtryk af ide og betydning

Arbejde med udtryk og fortolkning af tema i skrift, billede og form

Tilpasset forløb

På basis af erfaring med at undervise elever i både almene og specialgrupper kan programmet tilpasses forskellige behov og alderstrin.

Underviser Karen Hansen

Karen Hansen har mange års erfaring i bæredygtig design og produktion af møbler og skulpturelle konstruktioner til både det private og offentlige rum. www.karenhansen.co.uk.

Med uddannelse i Forest Product Technology UK og Materiel Kultur Didaktik DK og et erfaringslandskab der strækker sig fra håndarbejde, grønsløjd, økohusbyggeri og snedkeri til brug af CNC, lasercut, 3Dprint og støberi, er der gode muligheder for eksperimentation.

Karen er på nuværende tidspunkt iværksætter på Sydhavn Testlaboratorie og arbejder med fokus på materialer og behov. Hvis du og din skole har lyst til at udvikle et samarbejde og længere ’hands-on’ projekter der engagere eleverne i ’at bygge det I har brug for’ på skolen eller i nærsamfundet, så lad os snakke om det.

Interesseret i at høre mere eller booke en dag?

For en snak om forberedelser og forudsætninger forud for forløbet